Dispuse in mod circular zonei noastre ( Rasnov / Cheile Rasnoavei ); veti putea accesa foarte usor o multime de repere turistice dintre cele mai variate si diversificate. La doar 10 minute de parcurs cu masina, pe drumul care duce spre Poiana Brasov veti gasi:

Cetatea Taranesca din Rasnov:

Este principala atractie turistica a orasului si a fost desemnata ca fiind unul din cele mai frumoase zece castele din lume. Este un ansamblu fortificat situat pe un dealul calcaros si ofera o panorama spectaculoasa asupra oraselor din vecinatate. Accesul se poate face si din centrul orasului Rasnov cu un lift inclinat cu cremaliera.

Pestera Cetatii:

Are o lungime de circa 958 m si este singura pestera din judetul Brasov. Accesul se face pe o poteca prin padure extrem de pitoreasca si relaxanta. Pestera este amenajată in interior cu cele mai moderne tehnologii; iluminatul rece cu led dar si experienta intunericului total va vor lasa amintiri unice. Aici saptamanal se organizeaza concerte de muzica clasica.

Dinoparc:

Este unul dintre cele mai mari parcuri cu dinozauri din sud-estul Europei, se intinde pe o saprafata totala de 1,4 hectare si gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific. Cel mai mare dintre dinozauri are 20 de metri inaltime si 22,4 metri lungime, iar cel mai mic are doar 30 de centimetri.

Castelul Bran:

Printre alte repere turistice la doar 20 de minute cu masina veti ajunge la Bran, acolo puteti vizita castelul-muzeu ce se intinde pe 4 nivele fiind expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, ba chiar poate fi vizitat si culoarul secret.

Rezervatia de ursi, Zarnesti:

Libearty Sanctuary cea mai mare rezervatie de ursi bruni din intreaga lume. Se intinde pe 69 de hectare de padure si adaposteste aproape 100 de ursi salvati din captivitate. Va da posibilitatea sa vizitati si sa admirati ursii in libertate cu trenuletul turistic in compania unor ghizi specializati.

Piatra Craiului:

Descopera locuri de legenda si plaiuri de neuitat pornind din Rasnov spre Piatra Craiului prin Cheile Zarnestilor, niste pereti de stanca inalti de zeci de metri, desparţiti de un drum de piatra care urca inspre munte, acompaniat de un paraias care prinde viata doar in urma ploilor.

Castelul PELES si PELISOR:

Castelul Peleș (Sinaia) a fost construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I, în anul 1874. Constituie o valoare inestimabila si este o importantă componentă a zestrei culturale cu valențe istorice si artistice. Castelul Peleș este unul din cele mai importante monumente istorice de acest fel din Europa.Poiana Brasov, Brasov, Zarnesti, Predeal, Busteni, Sinaia, Sighisoara etc vin in completarea reperelor turistice foarte apropiate si usor de accesat.

Translate: en de fr it es